vineri, 15 iulie 2011

Spune-mi cine este dumnezeul tău şi-ţi spun cine eşti.

Liberul gânditor, aromânul Titu Maiorescu, la vremea lui a scris (după cum ne spune prof. de filosofie Valeriu Stănescu:

Dumnezeu nu constituie nicidecum o reprezentare generală comună tuturor, ci mai generală sau mai limitată, după evoluţia spirituală a fiecărui individ; căci omul, în mişcătoarea sa naivitate, înalţă ceea ce sufletul său are mai bun şi mai nobil pe altarul sfinţit, dându-i numele de Dumnezeu. De aceea se poate afirma: Spune-mi cine este Dumnezeul tău, şi îţi voi spune cine eşti. (…)

Nu Dumnezeu l-a creat pe om după chipul şi asemănarea sa, ci fiecare om îşi făureşte Dumnezeul său după propriul său chip. Prin urmare, Dumnezeu nu trebuie căutat în afara omului, ci în străfundul sufletului său, ca expresia cea mai pură a fiinţei sale pur umane. (…)

Dumnezeu, pe care unii vor să-l conceapă ca pe o entitate supranaturală, este întru totul omenesc: nobil într-un suflet nobil, pur în sufletul pur; în schimb sever şi intolerant în credinciosul care îi afuriseşte pe eretici; conceptul de Dumnezeu care progresează odată cu evoluţia oamenilor constituie criteriul civilizaţiei omenirii, căci el este imaginea însăşi a tot ce spiritul ei are mai bun şi mai luminat; este nemuritor pentru că omenirea este nemuritoare, pentru că conceptul trăieşte o tinereţe veşnică; el este pilonul solid şi indestructibil pe care putem clădi un refugiu la adăpostul reprezentărilor uşuratece şi capricioase.
Titu Maiorescu

     Nu uitaţi că am avut oameni Mari, oneşti, care au vrut binele neamului nostru.
     Nu uitaţi că la vremea lui Titu Maiorescu (15.02.1840 – 18.06.1917) ca şi la cea a lui Nicolae C. Paulescu (13.101869 – 17.07.1931), Luna şi constelaţiile erau luminătorii nopţilor umane.
     De asemenea nu uitaţi, comunicarea imediată, instantanee, dintre oameni se făcea încă, numai sonor, prin vorbire şi auzire ca pe vremea lui Isus Cristos, jidanul conspirator, cunoscut ca dumnezeul creştinilor.
     Ce au scris ei este exact, precis, Adevărul adevărat care putea fi ştiut la vremea lor. Meritul lor nu-l poate terfeli niciun om de ştiinţă, credibilă sau reală, şi cu atât mai puţin, un împletitor de vorbe goale.
     Astăzi, când prin grija Creatorului Sântio, noi oamenii, am ajuns să comunicăm între noi la mari distanţe fără să ne facem azuziţi, nu ne mai este permis să credem prosteşte în dumnezeii de tot felul creaţi de mintea unui criminal ca Moise, un conspirator ca Isus Cristos sau un derbedeu ca Mohamed.
     Eu care ştiu, spre deosebire de dv., că sunt prost, nu-mi permit să-i aprob, sunt prea mari pentru mine pentru a mă alătura lor sau simplu, a-i aplauda.
     Greşelile lor, ale oamenilor oneşti ai vremii lor trecute, numai jidanii şi-ai lor idioţi susţinători le scot în evidenţă. Greşelile nu sunt ale Bătrânilor, Marilor oameni oneşti; greşelile sunt ale vremii lipsită de cunoaştere, dar plină de credinţa indusă în mintea proştilor de jidani, cu scopul de a-i domina.
     Imbecilul care vrea să desfiinţeze Biblia, nu ştie că Biblia cuprinde, ascunde, Adevăruri care dovedesc Existenţa indubitabilă a unei Entităţi inteligente Creatoare a Pământului şi a tot ce există sub soare.
     Biblia, Legea evreilor, îmbunătăţită de proroci, Vechiul Testament, Talmudul după care se conduc evreii şi astăzi este plină de credinţe ale scriitorilor şi completată cu Noul Testament, conspiraţia Jidanului Isus Cristos susţinut de evanghelişti.
     Dacă nu vă deşteptaţi, muriţi ca proştii printre cei 4 miliarde de oameni care vor jidanii să-i căsăpească aşa cum le-a prorocit Zaharia.
     Nu sunteţi în stare să judecaţi pentru a şti; vă mulţumiţi să credeţi ce vă spun jidanii, conspiratorii.
     Nu sunteţi în stare să vedeţi, măcar o singură conspiraţie, din mulţimea conspiraţiilor jidăneşti din lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu